70

titulní-foto

Etická výchova – Žijí mezi námi

V úterý 25. června 2024 jsme v rámci etické výchovy už podruhé ve škole přivítali klienty Městského střediska sociálních služeb Oáza a jejich doprovod. Tentokrát jsme pozvali jen dámy. Měli jsme pro ně připravený zajímavý program s našimi kosmetičkami. Nejprve jsme našim hostům představili maturitní obor Kosmetické služby. Pak se dámy přemístily do učebny, ve které probíhá obvykle odborný výcvik. Zde je čekalo překvapení, naše kosmetičky si pro ně spolu s učitelkou odborného výcviku připravily ukázky své práce. Dámy zaujaly místa u stolků a děvčata jim odborně a pečlivě upravila nehty, všechny dámy si je také nechaly nalakovat. Součástí byla i masáž rukou. Po celou dobu probíhala zajímavá konverzace mezi seniorkami a žákyněmi. I když ptát se na věk ženy je považováno za netaktní, přesto jsme se dozvěděli, že nás navštívila i paní, které je 98 let.

Naše žákyně byly překvapené, jak se klientky Oázy a Domovinky o vše zajímaly. Celé dopoledne se neslo ve velmi přátelském duchu. Smyslem celého projektu, který bude určitě pokračovat i v příštím školním roce, je najít společnou řeč mezi generacemi a alespoň na chvíli propojit svět našich žáků a svět seniorů, svět průmyslovky a svět Městského střediska sociálních služeb Oáza.

Aktivizační pracovnice Petra Kupková a Michaela Černá MSSS Oáza:

„Rády bychom touto cestou poděkovaly vám a vašim žákům za velmi milé přijetí ve vaší škole na akci pro naše klientky. Vzpomínají s nadšením, bylo to pro ně obohacující. Většina z nich zažila takovouto péči poprvé v životě. Velmi si vážíme spolupráce a přejeme krásné prázdniny.“

Přihlášení do systému