70

WP_20190123_09_10_18_Rich-1024x576-1

Lyžařský výcvik 2019

V lednu jsme se opět vydali na lyžařský výcvik do Pece pod Sněžkou. Přivítaly nás jiskřivý sníh, úžasně modrá obloha a sluníčko. Co víc si přát!

Už během prvního dne proběhlo rozřazování lyžařů a snowboardistů do skupin podle výkonnosti. Podmínky byly vynikající, čerstvého prašanu bylo víc než dost. Doslova hromady! Během druhého dne zvládli i úplní začátečníci jízdu na lyžích, první pády, pluhové oblouky a jízdu na vleku. Všichni tak zažívali skvělé pocity z lyžování. Během dalších dnů jsme se přesouvali na větší, delší i prudší sjezdovky a zdokonalovali svoje lyžařské umění. Někteří žáci využili i možnost večerního lyžování, nad sjezdovkou svítil měsíc a hvězdy, sníh šustil pod lyžemi, nádhera …

Běžkaři si také přišli na své! Nejprve jsme si procvičili všechny běžecké styly, které jsme si pak vyzkoušeli při vyjížďkách po krásně upravené krkonošské magistrále. Ve středu jsme se vydali na celodenní výlet a v pátek nás čekal slavný biatlonový závod.

Ani večer jsme se nenudili. Zajímavá byla přednáška člena horské služby, povídání s učiteli, společenské hry, filmy.

Byl to parádní týden! Sněhové podmínky byly po celou dobu skvělé, počasí bylo fantastické, jídlo bylo výborné. Lyžařský kurz byl prostě bezvadný a vůbec se nám nechtělo naše krásné hory opouštět. Máme mnoho krásných vzpomínek a spoustu úžasných fotek.

Veronika Žižková, instruktorka

A dojmy studentů?

Daniela Florianová (studentka oboru Gastronomie):

Když jsme v sobotu odjížděli, znala jsem asi třetinu lidí, během cesty k chalupě jsem začala poznávat další a za pár dnů jsem poznala všechny. Všichni byli moc fajn, parta byla opravdu skvělá a já si to s nimi užila o dost víc než loni. Nemám co vytknout. Jela jsem potřetí a nejspíš naposled, ale potřetí říkám, že to bylo super. Celý ten týden rychle utekl a určitě bych ho zopakovala. Zalyžovali jsme si skvěle. Počasí nám přálo a skoro celý týden svítilo sluníčko a bylo nádherně. I když nám nevyšel výlet na Sněžku, tak jsme si náhradní trasu užili. Co se týká běžek, tak ty jsem si užila asi za celé tři roky nejvíc. Nezbývá dodat nic jiného, než, že děkuji za odreagování a rozptýlení před maturitou. A na závěr pro budoucí studenty – určitě jeďte, když budete mít šanci. Máte se na co těšit!

Tereza Lhotská (studentka oboru Kadeřnice):

S lyžařským kurzem jsem byla maximálně spokojená a maximálně jsem si ho užila. Kdyby to bylo možné, tak bych se tam hned vrátila. Na Náchodské boudě, ve které jsme byli ubytovaní, mi hrozně moc chutnalo. Moc ráda bych si chodila přidat, ale porce byly veliké, takže mi to vždy stačilo. Počasí jsme měli takové, o kterém se nám mohlo jenom snít.

Babora Gančíková (studentka oboru Gastronomie):

Lyžařský výcvik jsem si hrozně užila. Neustále byla legrace jak mezi námi studenty, tak i s učiteli. Myslím si, že všichni máme na co vzpomínat. Díky lyžařskému výcviku mě zase začaly hrozně bavit lyže, za což jsem opravdu ráda. Pro každého z nás to určitě občas bylo i náročné, ale všechnu bolest a únavu překonala dobrá nálada a neustálý smích. S programem, který pro nás byl nachystaný, jsem neměla sebemenší problém a užila jsem si ho. Děkuju všem!

Kryštof Trávníček (student oboru Strojírenství):

Lyžařský výcvik jsem si moc užil. Bylo krásné počasí. Zažili jsme spoustu zábavy a skvělých zážitků. Běžky mě nikdy moc nebavily, ale přes ten týden jsem si je moc oblíbil. Na chatě panovala přátelská atmosféra a moc dobře vařili. Lyžařský areál byl krásný a moc jsem si to užil.

Aleš Pospíšil (student oboru Informační technologie):

Počasí bylo úžasné. Bohužel nám ale nepřál vítr, když jsme chtěli jet lanovkou na Sněžku. Kolektiv byl super. Učitelé se postarali o kvalitní zábavu a nikdo se tam určitě nenudil. Ubytování a strava byly dobré a personál byl milý. Lyžařský výcvik jsem si užil, i když jsem si zlomil ruku.

Jakub Štěpán (student oboru Informační technologie):

Lyžařský výcvik byl super, hezké počasí a dobré stravování a ubytování. Na lyžáku se mi velmi líbilo i to, že sjezdovky byly blízko a mohli jsme na více druhů sjezdovek. Jen mě mrzelo, že jsme se kvůli velkému větru nepodívali na Sněžku.

Petr Lněnička (student oboru Informační technologie):

Lyžařský výcvik jsem si opravdu užil, byl plný zábavy a skvělých zážitků. Na to, že jsem stál poprvé na běžkách, tak si myslím, že mi to i celkem šlo, hlavně mě bavily ty sjezdy. Počasí bylo skvělé, sluníčko svítilo a mrzlo tak akorát

Nikola Stonjeková (studentka oboru Kadeřnice):

Lyžařský výcvik se mi moc líbil, sjezdovky v okolí byly také super a ráda jsem si po dlouhé době zase zajezdila. Snídaně, obědy i večeře byly pokaždé výborné a vždy mě nastartovaly buď do nového dne, nebo na jeho konec. Počasí jsme měli celý týden úžasné. Na sjezdovky jsem se pokaždé těšila, ale horší to bylo, když jsme měli jít na běžky, které nemám moc ráda. Neříkám, že mě to na nich nebavilo vždycky, třeba náš výstup na Sněžku jsem si moc užila, jen mě mrzí, že jsme se nedostali až úplně nahoru. Po dlouhé době jsem se těšila, že se tam podívám, ale bohužel to nevyšlo. No snad příště, ale jinak tento výlet byl jeden velký zážitek a klidně bych tam zůstala i o chvíli déle, protože jsem si to moc užila. Určitě se vyplatilo ty peníze do toho investovat, protože jsem se ještě více zdokonalila a také si zajezdila. Atmosféra byla úžasná, protože jsme se s učiteli více sblížili, hodně jsme se i nasmáli a o to na takových výletech jde. I proto se mi tam tolik líbilo. Byl to jeden z nejlepších výletů, který jsem kdy zažila. Moc za to děkuji!

Andrea Eimannová (studentka oboru Gastronomie):

Lyžařský výcvik byl super. Po většinu pobytu bylo krásné slunné počasí, tak nám ani nevadilo, že jsme unavení. Jídlo měli taky dobré, jen ty malé pokoje byly trochu mínus. Kolektiv byl taky úžasný. Spoustu legrace jsme si užili jak na běžkách, lyžích, tak i na chalupě.  Byl to prostě fajn týden!!!

Pavel Martinů (student oboru Strojírenství):

Na lyžařském výcviku se mi velice líbilo. Bylo tam mnoho zábavy. Po celý týden bylo pěkné počasí a mnoho sněhu. Za týden jsem se hodně naučil díky učitelům a instruktorce.

Matěj Krunčík (student oboru Strojírenství):

Kurz byl fajnový, sedl jsem si jak s učiteli, tak i s ostatními účastníky. Lyžování bylo prostě pecka, stejně tak i běžky. Pokoje nebyly vůbec špatné, naopak překvapily. Celkově to bylo prostě super.

Tadeáš John (student oboru Informační technologie):

Lyžařský výcvik jsem si velice užil. Bylo hodně sněhu a krásné počasí. Jídla byla dobrá a hlavně přidávali. Běžky mě sice moc nebavily, ale jízdu na sjezdovkách jsem si užil. S učiteli byla legrace.

Lukáš Borůvka (student oboru Informační technologie):

Lyžařský výcvik byl výborný skoro ve všech ohledech. Vařili dobrá jídla a hlavně přidávali. Chata byla pěkná a personál byl milý. Poprvé jsem zkusil běžky, ale moc mě to nebavilo. Na sjezdovkách se jezdilo dobře.

Václav Šrom (student oboru Mechanik seřizovač – Programátor CNC strojů):

Z chaty byl krásný panoramatický výhled a z našeho okna byl vidět krásný západ slunce. Pan domácí byl mega v pohodě. Moc jsem si to užil.

Lucie Štěpánová (studentka oboru Gastronomie):

Lyžařský výcvik se mi moc líbil, bylo to sice náročné, ale počasí nám opravdu vyšlo. Celý týden bylo hezky a sněžilo. Sjezdovky byly skvělé, opravdu se tam dalo krásně lyžovat. Na chatě bylo velmi příjemně, nicméně na můj vkus pokoje docela malé, ale jinak bydlení bez chyby. Koneckonců, o pokoje na lyžařském výcviku nejde.

Denisa Milichovská (studentka oboru Strojírenství):

Na lyžáku se mi líbilo. Příroda byla krásná, sjezdovky také. Lyžák jsem si moc užila.

Damián Macháček (student oboru Mechanik seřizovač – Programátor CNC strojů):

Za mě byl lyžák výborný, až na nějaké drobnosti. Měli jsme výborné počasí. Všichni měli dobrou náladu. Jídlo bylo také dobré. Ale jen ty pokoje mohly být větší.

Přihlášení do systému