70

IMG_5942-990x500

Lyžařský výcvik 2020

Ve dnech 18. až 25. ledna jsme jako již každoročně vyrazili na lyžařský výcvik do Pece pod Sněžkou. Výcvik nám i letos přinesl spoustu nových zážitků a zkušeností. Během prvního dne měli žáci možnost ukázat své dovednosti ve sjezdu na lyžích a na snowboardu a došlo k rozřazení do jednotlivých družstev. Večer se konala přednáška, kde jsme se dozvěděli, jaké jsou základní principy běžeckého lyžování, a získali vědomosti o správné přípravě běžeckých lyží. Žáci díky přednášce tak měli dostatek informací a mohli je využívat po celou dobu kurzu ke správné přípravě svých běžek.

V dalších dnech se účastnili praktické výuky běžeckého lyžování, sjezdového lyžování a snowboardingu. Lyžařský výcvik ale nebyl jen o lyžování. Žáci měli možnost osobně poznat bývalého člena Horské služby Krkonoše, který jim předal zajímavé informace o první pomoci a nezapomněl ani vyprávět své bohaté zážitky a také upozornil na možná nebezpečí hor.

I v dalších dnech proběhly zajímavé o přednášky, například o historii lyžování, o výzbroji a výstroji lyžaře, běžkaře i snowboardisty. Po celou dobu výcviku panovala dobrá nálada, která pokračovala i při celodenním výletu na běžkách. Podívali jsme se na Černou horu, navštívili rozhlednu a dali si i něco dobrého k jídlu. Jednoduše řečeno paráda. Poslední den se konal biatlonový závod, který byl velmi profesionálně připraven a žáci mohli předvést své umění i na střelnici. Všichni si ho užili, nikomu se nic nestalo a nakonec je čekala i sladká odměna

Veronika Žižková, instruktorka

A dojmy studentů?

Adéla Moravcová (žákyně oboru Kadeřnice):

Na lyžařský výcvik jsem se moc těšila. Hned jak jsme přijeli, tak jsme šli vyzkoušet místní sníh, protože u nás žádný není. Bylo to na něm super a vždy jsem se těšila na další den strávený na něm. Jen když mě čekaly běžky, tak jsem se trochu bála, ale nebylo to zas tak hrozný. I legrace na nich byla. Jídlo mně tam moc chutnalo. Každé ráno skvělá snídaně, která nás připravila na další krásný slunečný den, který byl pro mě zážitkem na celý život. Já mám z lyžáku jen krásné vzpomínky a klidně bych tam byla i další týden.

Bára Betková (žákyně oboru Kadeřnice):

Lyžák jsem si užila, nejen, že jsem se tam toho spoustu naučila, ale byli tam skvělí učitelé, spolužáci i majitelé chaty! Jídlo bylo perfektní každý den a myslím, že nás výborně odstartovalo do činností, které jsme měli zrovna dělat. Děkuji za krásný týdenní pobyt na lyžařském výcviku. Moc jsem si to s učiteli, Verčou i se spolužáky užila. 

Klára Vdoviaková (žákyně oboru Kadeřnice):

Lyžařský výcvik jsem si opravdu užila. Měli jsme skvělou partu lidí. Bylo plno legrace. Po celý týden jsme měli krásné počasí. Nejhezčí ale byly západy sluníčka. Sněhu sice letos moc nebylo, ale přesto jsme chodili i na běžky. To byla velká legrace a také bylo plno pádů. Na lyže jsme chodili kousek od chaty, takže to bylo dobrý. Hned bych jela zase!!!

Lukáš Šťásek (žák oboru Programátor CNC strojů):

Na horách bylo krásně. Počasí vyšlo dobře a se skvělým kolektivem to bylo super. Příští rok bych určitě rád jel znova. Jen je škoda, že jsem tam kvůli nemoci nemohl být až do konce. Ale i těch pár dní jsem si parádně užil. Učitelé se hodně snažili, aby vše vyšlo podle našich představ. 

Josef Šmída (žák oboru Programátor CNC strojů):

Na kurz jsem odjížděl s obavou, že mi lyžování příliš nepůjde, protože jsem doposud nikdy nelyžoval. Ale jak se později ukázalo, tato obava byla úplně zbytečná a lyžovat jsem se opravdu naučil.

Lyžařský kurz hodnotím pozitivně, protože celým kurzem nás provázela spousta legrace. Opravdu jsme si ho všichni užili.

Nikola Stonjeková (žákyně oboru Kadeřnice):

Lyžařský výcvik se mi moc líbil, sjezdovky v okolí byly super a ráda jsem si po dlouhé době zase zalyžovala. Snídaně, obědy i večeře byly pokaždé výborné! Počasí jsme měli úžasné až na dva poslední dny. Ale počasí se nedá ovlivnit… Na sjezdovky jsem se pokaždé moc těšila. Na běžkách jsem si nejvíce užila náš výstup na Černou horu. Určitě se vyplatilo na lyžařský výcvik jet, protože jsem se ještě více zdokonalila a také si skvěle zajezdila. Také atmosféra byla úžasná, s učiteli jsme se více sblížili, hodně jsme se i nasmáli a o to na takových výletech jde. I proto se mi tam tolik líbilo. Byl to jeden z nejlepších výletů, který jsem kdy zažila. Moc za to děkuji.

Nikola Židová (žákyně oboru Kadeřnice):

Na lyžáku se mi líbilo, i když se mi tam ze začátku nechtělo. Ale určitě stálo za to tam jet. Vyšlo nám krásné počasí a měla jsem možnost se naučit na snowboardu. Také jsem poznala prima spolužáky i z jiných tříd. 

Přihlášení do systému